DEREBAHÇELİ/ALİ KAYIKÇI
“ADRİYATİK’TEN ÇİN’E”, “TÜRK MUHRÜ” VURMAK YİNE!.. * “Kulillâhümme mâlikelmülk… (De ki: ‘Ey mülkün sahibi Allah’ım! Mülkü dilediğine verir ve dilediğinden de çeker alırsın ve dilediğini aziz ve dilediğini zelil edersin. Hayr ve şer, yalnız Senin elindedir. Muhakkak ki Sen, her şeye kaadirsin!..” (Kur’ân-ı Kerîm; Âl-i İmrân Sûresi, âyet 26)
* “Likülli ümmetin ecel… sâ’aten ve lâ yestakdimûn!” (Her ümmetin helâki için, mukadder bir süre vardır. O ecel geldi mi, artık ne bir saat geri kalabilir, ne de ileri geçebilir/gidemezler!) (Kur’ân-ı Kerîm; Yûnus Sûresi, âyet 49’dan)
* “İstanbul’da, eski adı Yassıada olan “Demokrasi ve Özgürlükler Adası”nda; “Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Liderler Zirvesi” yapıldı.” (Basın: 13.11.2021)* “İstanbul Edirnekapı Şehitliği’ne ve TRT Ulus Binasına dikilen 115 metre uzunluğundaki gönderlere, ‘Türkiye’nin En Büyük’ (1.453 m2’lik) Bayrakları’ çekildi.” (Türkiye Gazetesi; 13.11.2021)* “Dilde, Düşüncede, Ülküde Birlik”-İsmail Gaspıralı (Tercüman Gazetesi, İstanbul 1883)* “Türklüğün vicdanı bir/Dini bir, vatanı bir/Fakat hepsi ayrılır/Olmazsa lisanı bir!..” (Ziya Gökalp)* “Türk Birliği Ortak Hayâldi: Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması gibi… Bu da bir hayâldi. Türk devletlerini tek çatı altında toplamak için adım atan merhum Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu sürekli engellenmişti. Onların hayâli bugün gerçeğe dönüştü…” (Türkiye Gazetesi; 14.11.2021, s. 1, 5, 14) aygıdeğer Okuyucularımız!..Bilindiği üzere; İstanbul’da toplanan ve “
Türk Devletleri Teşkilâtı/TDT” çatısı altında birleşen devletler, “
2040 yılı”nı hedefleyen güzel bir atılım gerçekleştirmiş, aynı gün İstanbul ve Ankara’da “
en uzun gönder”lere çekilen “
en büyük bayrak”lar ile de bu târihî zirveye âdeta bir “
nazîre” yapılmıştır…Diyoruz ve dahi bu his ve düşüncelerle kaleme aldığımız aşağıdaki mısralarımız ile
Sizleri başbaşa bırakalım istiyoruz. Kalbî sevgi ve saygılarımızla…
= = = (***) = = = “Birlikten kuvvet doğar”, şimdilik “8” olduk; “Azerbaycan-Türkiye”, “Kazak…” ve “Özbekistan”;“Türkmenistan-Kırgızya”, “Tacikistan”ı bulduk; “KKTC: Gözlemci”, “dar” gelmekte bu fistan; “Tespih” idik dağıldık, “TDT”ye bi dolduk!.. “Türk Devletleri” burda, “Teşkilâtı” ümitvar; “Uygurya”ya açılır; bu koridor, bu bulvar; “Rabbim ömürlü eyle”, “kem gözlü çakallar” var!..“KKTC: Gözlemci”, “dar” gelmekte bu fistan; “BM’nin 5 Atlı”sı, “Çin Seddi” gibi duvar!.. Tam “Bin 453”, metrekarelik “Bayrak”;Bugün bak “gönderde”dir, bir şey söylüyor “mutlak”;“Kırmızı”sı “al kan”dır, “Ay-Yıldız”ı “nûr”dan “pak!..”“KKTC: Gözlemci”, “dar” gelmekte bu fistan; “8”: “On 8” olsun, “yepyeni yıldızlar tak!..” “Birlikten kuvvet doğar”, “Batıl: Kuvvetten anlar”;“ABD: Göçtü-göçer”, “AB’ye çalar çanlar”;“TDT: Son Tespih”tir, yepyeni “heyecanlar!..”“KKTC: Gözlemci”, “dar” gelmekte bu fistan; “Türk NATO”su olmalı, “durmalı akan kanlar!..” “Birlikten kuvvet doğar”, “iri ve diri” olmak; “İşte-Fikirde Birlik”, “Dil”de “Yazı”yı bulmak; “Orhun Kitâbesi”nde, “Kültigin”ce yuğrulmak!..“Macaristan: Gözlemci”, dar gelmekte bu fistan; “Makedonya” ve “Bosna”, “Arnavut… Bulgaristan!..” KAYIKÇ’Ali bu “bâb”ta, “Irak” var, “Suriye” var; Onca “Türkmen Boyları”; “Selçuklu” var, “Oğuzlar”;Kafkaslar “kımıl-kımıl”, “siyasî hakları” dar!..“TDT: Yeni Çatı”, “dar” gelmekte bu fistan;“…tan …tan” olduk dağıldık, “Sen-Ben” hepsi “Türkistan!..”