• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
10:49
İlkadım'da Kar Mesaisi
10:47
İlkadım ile Güzel Sanatlar Kampüsü için ortak adım
10:44
SAMSUN İTFAİYESİ MÜDAHALE GÜCÜ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
10:37
Atakum Belediyesi 'Kitabın Biletin Olsun' kampanyasıyla 10 binin üzerinde kitabı öğrencilerle buluşturdu 
10:34
 Eğitim Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Basın Mensuplarıyla Buluştu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Adana'da gastronomi coşkusu başladı
GÜNDEM
Yayınlanma: 07 Ekim 2022 - 12:10

Adana'da gastronomi coşkusu başladı

Bereketin simgesi Çukurova’nın lezzetleri ile ünlü şehri Adana’da organize edilen ve lezzet tutkunlarının merakla beklediği, ana teması “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” olan 6

GÜNDEM
07 Ekim 2022 - 12:10
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Adana’da gastronomi coşkusu başladı
Bereketin simgesi Çukurova’nın lezzetleri ile ünlü şehri Adana’da organize edilen ve lezzet tutkunlarının merakla beklediği, ana teması “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” olan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, dopdolu lezzetler ve güçlü bir programla kapılarını açtı.

Adana Valiliği’nin öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ve sinerjisi ile Adana’nın gastronomi dünyasındaki yerini sağlamlaştırmak için organize edilen 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapılarını açtı. Geçtiğimiz sene üç gün boyunca 300 bine yakın ziyaretçi ağırlayan festivalin bu sene ziyaretçi rekoru kırması bekleniyor.

Adana’nın geçmişten günümüze gelen lezzet mirasını geleceğe taşımayı amaçlayan Adana Lezzet Festivali, HiltonSA Oteli’ndeki konferanslarla başlarken, Merkez Park’taki festival alanında da Adana yemekleri lezzet tutkunları ile buluştu. Merkez Park’taki 180 dönümlük alanda misafirlerini ağırlayan Türkiye’nin en büyük gastronomi festivali, büyük bir lezzet buluşmasına sahne olurken Adana ile özdeşleşen markaların açtığı stantlar önünde kuyruklar oluştu.

6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin açılışı Adana HiltonSA’da Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

VALİ ELBAN: “HEDEF 500 BİN ZİYARETÇİ”

Açılış töreninde konuşan ve 500 bin ziyaretçi hedeflediklerine dikkat çeken Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, “Valiliğimizin öncülüğünde tüm kent dinamiklerinin iş birliğiyle bu sene 6’ncısını organize ettiğimiz Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin startını veriyoruz. Pazar akşamına kadar misafirlerimiz için dolu dolu bir program hazırlandı. Bu sene çok fazla etkinlik yapılacak. Dolayısı ile bir önceki yılı muhafaza etmek yerine her yıl üzerine katarak ilerlemek istedik ve Adana’nın gastronomisini çok yönlü ele alan güçlü bir program hazırladık. Bu festivali onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyor, başarılı ve keyifli bir festival olmasını diliyorum. Bu festival için aylardır hazırlık yapılıyor. Çok emek var. 500 bin ziyaretçi hedefi ile çıktığımız bu yolda bize destek verenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN KARALAR: “ADANA’DA UMUT VERİCİ GELİŞMELER YAŞANIYOR”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise şöyle konuştu: “Son yıllarda çıkışa geçen Adana’da umut verici gelişmeler yaşanıyor. Bunun nedeni, Sayın Valimizin de söylediği gibi kentteki birlik ve beraberliktir. Valimizin Adana için çok önemli festivallere, etkinliklere önderlik etmesi son derece önemlidir. Valimize buradan çok teşekkür ediyoruz. Adana bir lezzet, tarih, sanat, tarım, ticaret, sanayi ve huzur kentidir. Bu güzelliklerin Adana’mıza getirisini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Adana, bir gastronomi kentidir. Adana gastronomisi kebaptan ibaret değildir. Adana’da yaşayan sayısız medeniyetin, kavmin bıraktığı yüzlerce başka lezzeti de tatmanızı istiyorum.”

Açılış töreni sonrasında festival alanı ziyaretçilerini ağırlamaya başlarken Adana HiltonSA’da da yapılan konferanslar gastronomi dünyasının sırlarını gözler önüne serdi. Konferanslar boyunca uzman isimler, gastronomi, gastronomi turizmi, Adana ve Adana mutfağına yönelik önemli bilgiler verdi.

Coca-Cola’nın Platin, Öztiryakiler’in Ana Mutfak, Lassa’nın Etkinlik Sahnesi Sponsoru olduğu festivalde, Cihangir Kebap&Kaburga, Komili, Doğanay, Optimum, Levent Börek, Kütahya Porselen, Pirge, Tostçu Mahmut, Anavarza Bal, Madenci ve Beta Tea sponsor olarak yer alıyor. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin düzenlenmesine destek veren kurum ve kuruluşlar ise şöyle; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB), Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası (ALKO), Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPAD), Çukurova Aşçılar Derneği, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON).

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
“Yasadışı ticaret çok yönlü bir tehdittir”
“Yasadışı ticaret çok yönlü bir tehdittir”
Hedef Uluslararası Arenada Türkiye’yi Temsil Etmek
Hedef Uluslararası Arenada Türkiye’yi Temsil Etmek
Başkan Sandıkçı'dan Yakın Takip
Başkan Sandıkçı'dan Yakın Takip
ÖRNEK DAVRANIŞ
ÖRNEK DAVRANIŞ
Son Haberler
İlkadım'da Kar Mesaisi
İlkadım'da Kar Mesaisi
İlkadım ile Güzel Sanatlar Kampüsü için ortak adım
İlkadım ile Güzel Sanatlar Kampüsü için ortak adım
SAMSUN İTFAİYESİ MÜDAHALE GÜCÜ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
SAMSUN İTFAİYESİ MÜDAHALE GÜCÜ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
Atakum Belediyesi 'Kitabın Biletin Olsun' kampanyasıyla 10 binin üzerinde kitabı öğrencilerle buluşturdu 
Atakum Belediyesi 'Kitabın Biletin Olsun' kampanyasıyla 10 binin üzerinde...
 Eğitim Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Basın Mensuplarıyla Buluştu
 Eğitim Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Basın Mensuplarıyla Buluştu
Çok Okunan Haberler
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
SAMSUNLULAR ALMANYA’DA TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU
Başkan Gümrükçü’nün Esnaf Buluşmaları Hız Kesmiyor
Başkan Gümrükçü’nün Esnaf Buluşmaları Hız Kesmiyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.