ŞAİR ALAEDDİN DURSUN HAYATA ŞİİRLERİYLE TUTUNUYOR « Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberler

SAMGİAD Matematik Okulu’nda 23 Nisan Etkinliği

EĞİTİM, GÜNDEM, SİYASET, Yerel haber

İLKADIMLI ÖĞRENCİLERDEN ATIK PİL TOPLAMA PROJESİNE DESTEK

EĞİTİM, EKONOMİ, GÜNDEM, SİYASET, TEKNOLOJİ, Yerel haber

ŞAİR ALAEDDİN DURSUN HAYATA ŞİİRLERİYLE TUTUNUYOR

ŞAİR ALAEDDİN DURSUN HAYATA ŞİİRLERİYLE TUTUNUYOR

Kütür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun; hayata 3 çocuğu ve eşiyle mutlu ve güzel başlamıştı. Ancak Dursun Alesi için bu mutlu ve huzurlu günler, yerini ilerde acılara, kederlere ve  gözyaşlarına bırakacaktı.

Alaeddin Dursun; oğlu Hasan Hüseyin’i 22- 06- 2019, oğlu Ahmet Mücahid’i 29- 02 -2020, Eşim Havva Kaya Dursun’u 17- 12 -2021 ve” Prensesim ” dediği kızı Cansu Sultan Dursun’u da 24- 07- 2022 arihinde,  son yolculuğa uğurlamanın derin acısı ve hüznünü yaşadı.

Dursun, epilepsi hastası 2 oğlu (Hasan Hüseyin, Ahmet Mücahit)ve yine epilesi hastası kızı ( Cansu Sultan) ıpeş peşe kaybederken; eşi Havva Kaya Dursun’u da  kaybetmesiyle, acıların en büyüünü yaşamış oldu.

Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun; 3 çocuğu ve eşiyle, evlerinde 5 kişilik mutlu bir aile iken; peş peşe gelen vefatlarla sarsılmıştı.Oysa  ne güzel hayaleri vardı Alaeddin Dursun ile eşi  Havva Kaya’nın. Hatta eşi için; evlerinin bahçesinde ” Havva Botanik Cennet Bahçesi ” bile düzenlemişti.

Samsun’un Ondokuzmayıs ilçesi Engiz Mahaesi’ndeki evlerinde yaşayan Alaeddin Dursun; bahçedeki tavukları, horozları, yetiştirdiği çiçekler ve  sebzelerle sâkin bir hayat yaşarken<, ard arda gelen vefatlar, onu, yakınlarını, seven dost ve arkadaşlarını büyü acılara sürüklemişti.

Alaeddin Dursun; yayınladığı 7 şiir kitabıyla, hayata şiirleriyle tutunmaya devam ediyor ve dostları, arkadaş ve  yakın çevresi fırsat  buldukça, onun Engiz Mahalesi’deki evnde ziyaret etmeye, tâziyede bulunmaya devam ediyor.

Samsun TÜYAP, Çarşamba, Terme ve Bafra gibi şehirlerdeki kitap fuarlarına v şiir dinletilerine şair dostlarıyla katılan Alaedin Dursun, şiirlerini, kitaplarını eşi Havva  Kaya Dursun ile çocuklarına ithâf ediyordu ve şimdi de onlar için şirler yazarak, hayata tutunmaya çalışyor. Aslen Artvinli olan  Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun’un hayatı TRT Haber kanalına da  konu olmuş ve eşiyle” Ömür Dediğin “adlı bir programa da katılmıştı.

Alaeddin Dursun ile eşi Havva Kaya Dursun’un, çeşitli kurum ve kuruluşlardan aldıkları ” Yılın Annes ” ve ” Yılın babası ” ödülleri bulunuyor. Alaeddin Dursun’un birçok şiiri de çeşitli besteciler tarafından bestelendi.

Alaeddin Dursun ve yakınlarıyla, sevenlerine, dost ve arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar dliyor, tüm vefat etmişlerine Allah’tan rahmet diliyoruz.

İşte şair Alaeddin Dursun’un eşi ile çocuklarınn vefat için yazdığı yeni şiirlerinden birisi:

AHMET HASAN CANSU

HAVVAM ÖZLERİM

Ahmet Hasan Cansu havam özlerim

İzi kaldı bende her bir sözlerin

Gelir diye bir gün camda gözlerim

Kalpte yarim kaldı sevda izlerin

Senin güldüğünü gülden anlarım

Beni sevdiğini dilden anlarım

Gönül sevdası bu gelden anlarım

Mutluluk yolunda bu kalp sizlerin

Alaeddin der ki her biri canım

Öyle çarpıyor ki birde sol yanım

Yaşarken sizlerle mutluluk anım

Anlamı yok artık solgun güzlerin

Halk Şairi Alaeddin Dursun

01 08 2022

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun