2018 YILINDA SAMSUN’A 7 MİLYARLIK PROJE! « Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberler

Kızılırmak Deltası’nda Bahar Güzelliği

EĞİTİM, FOTO GALERİ, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, SİYASET

Atakum’da zafer coşkusu

EĞİTİM, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, MAGAZİN, SİYASET

2018 YILINDA SAMSUN’A 7 MİLYARLIK PROJE!

Bu haber 22 Ocak 2019 - 10:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2018 YILINDA SAMSUN’A 7 MİLYARLIK PROJE!

Samsun İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı 1. dönem toplantısı Vali Osman Kaymak başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
İl Koordinasyon Kurulu 2019 1. dönem toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Osman Kaymak, ’’Bu toplantıda Aralık 2018 itibariyle, yatırımcı kurum ve kuruluşlardan ve belediyelerden alınan raporlara göre ilimizdeki yatırımların gerçekleşme durumları görüşülecektir. Bu kapsamda kurumlarımız, sunumlarında 2018 yılı programlarında gerçekleştirmiş oldukları projeler hakkında bilgi vereceklerdir.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için yatırımcı kurum ve kuruluşlardan ve belediyelerden alınan raporlara göre, Aralık 2018 itibariyle ilimiz genelinde 1.052 proje bulunmakta olup, bunun 609’u yatırımcı kurum ve kuruluşlarınca, 443’ü belediyelerimizce yürütülmektedir.
Bu projelerin toplam maliyeti 7 milyar 71 milyon liradır. Bu projelere 2018 yılında 2 milyar 595 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir. Uygulama sonucunda bu ödenekten 1 milyar 883 milyon lira kullanılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı % 73’e tekabül etmektedir. Bu kapsamda, il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile belediyelerin yürüttüğü 1.052 projeden 432’si dönem sonu itibariyle (Aralık ayı sonu itibariyle) tamamlanmış, 380’i yıllara sari olarak devam etmekte, 26’sı ihale aşamasına gelmiş olup, 214 projeye ise henüz başlanmamıştır.
Zamanı iyi değerlendirmek bakımından, kurumların sunumlarında yatırımlarına ilişkin varsa sorun-darboğazlar ile koordinasyonu gerektiren hususlara yer vermeleri, geçmiş yıllarda biten yatırımlar ve ayrıntılardan kaçınmaları toplantının amacına uygun olacaktır. Ayrıca, yapılacak olan yatırımların zamanında tamamlanması konusunda yatırımcı kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları ve herhangi bir sorunla karşılaşıldığında Valilik Makamını bilgilendirmeleri önem arz etmektedir.
2019 yılının yatırımlar açısından başarılı bir yıl olmasını temenni eder, çalışmalarınızda başarılar diler, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlarım” dedi.
Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri kurumlarında yapılan çalışmalarla ilgili olarak birer sunum gerçekleştirdi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır’ın yaptığı sunum esnasında, Valimiz Sayın Osman Kaymak ‘İmar barışı 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsamaktadır. İmar Barışı’na başvurular 15 Haziran 2019, ödeme süresi ise 30 Haziran 2019’a uzatılmıştır. İnsanların hemen bir gecekondu tarzında ev süsü verilen yapıların fotoğrafı çekilerek imar barışı kapsamına sokmaya çalışması kabul edilemez. Bu konuda bizler çok duyarlıyız. Kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin de bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz’ dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı’nın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında yaptığı sunumunda, ‘2018 yılında sadece Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz olarak çiftçilerimize 260 milyon TL destek verdik’ dedi.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısına ayrıca, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk ve Sezgin Üçüncü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu Müdürü Nevzat İşler, ilçe kaymakamları ile yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri katıldı.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN