• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • SPOR
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN
  • 3. SAYFA
  • Köşe Yazısı
  • KÜLTÜR SANAT
  • SAĞLIK
  • BİYOGRAFİ FOTO GALERİ OTOMOBİL SAMSUN HABERLERİ
  • Ara
SON DAKİKA:
13:59
Gençler Çanakkale'yle Buluşuyor
13:54
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİMLE DOLU BİR YARIYIL TATİLİ
13:53
Karkucak'dan Tepki
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. 2. Uluslararası Distopya Film Festivali Başladı
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 19 Kasım 2022 - 20:11

2. Uluslararası Distopya Film Festivali Başladı

Bu yıl 2’nci kez sinemaseverlerle bir araya gelen “Uluslararası Distopya Film Festivali”, 19 Kasım tarihinde Uluslararası Kısa Film Yarışması’ndaki finalistlerin gösterimi ve söyleşi programıyla başla

KÜLTÜR SANAT
19 Kasım 2022 - 20:11
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
2. Uluslararası Distopya Film Festivali Başladı
Bu yıl 2’nci kez sinemaseverlerle bir araya gelen “Uluslararası Distopya Film Festivali”, 19 Kasım tarihinde Uluslararası Kısa Film Yarışması’ndaki finalistlerin gösterimi ve söyleşi programıyla başladı. Ayrıca festivalin program direktörü ve sinema yazarı Kerem Akça’nın katılımıyla gerçekleşen “Tür Sinemasından Üretimler” panelinde sinemanın geleceği üzerine konuşuldu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve BKM Mutfak’ın iş birliğiyle Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından Hatice Aşkın’ın direktörlüğünde düzenlenen 2. Uluslararası Distopya Film Festivali, seyircisiyle buluşmaya başladı. 19 Kasım Cumartesi günü AKM Yeşilçam Sineması’ndaki festival programında ilk olarak Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmlerin gösterimi yapıldı. Gösterimlerin ardından ekip söyleşisi gerçekleştirilirken; etkinliğin moderatörlüğünü festivalin program direktörü ve sinema yazarı Kerem Akça üstlendi.

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Yer Alan Filmler Seyirciyle Buluştu

Türkiye’de distopya türündeki filmlere alan açmak ve bu türün daha iyi kavranmasını sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Distopya Film Festivali’nin Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda yer alan Alesja Suzdaltseva’nın “The Rise”, Ahmet Sami Kuris’in “Lost People”, Kumru Karataş’ın “The Gulf”, Germain Aguesse ve Robin Aguesse’nin “Arca”, Mohammed Zare’nin “Dot”, Celal Yücel Tombul’un “Mary” filmleri gösterildi.

Gösterimlerin ardından gerçekleşen söyleşide Kumru Karataş, “The Gulf (Körfez)” filminin, tür sinemasına dayanmasıyla ilgili “Gerçek hayatı yaşıyoruz ve hepimiz yeterince onun içindeyiz. Ne kadar tatsız ne kadar sıkıcı olduğunu biliyoruz. Beyazperdede bence başka bir şey göstermemiz gerekiyor.” dedi. Karataş, insanları büyülemek için kullanılabilecek en değerli şeylerden birinin de sinema olduğunu ve distopyanın da bunun için çok güzel bir araç teşkil ettiğini ifade etti.Yönetmen Karataş,“The Gulf” filmi hakkında ayrıca “Işıktan korksaydık nasıl olurdu diye düşündüm. Aslında motivasyon kaynağım buydu.” diye konuştu.

“Tür Sinemasından Üretimler” Paneli Düzenlendi

Festivalin ilk gününde program direktörü ve sinema yazarı Kerem Akça tarafından “Tür Sinemasından Üretimler” başlıklı panel düzenlendi. Tür sinemasının ülkemizdeki yeri hakkında konuşulan panelde Akça, Türk sinemasındaki üretim mantığının genel olarak melodram ve komedi üzerine kurulu olduğunu belirtti. Bunlara kimi zaman korku, macera filmlerinin de dahil olduğunu söyleyen Akça, sinemaya dönük bir kitlenin ise artık olmadığını ifade etti. Kerem Akça, “Günümüz kitlesi biraz daha ana akım. Sinemayı takip eden kitle ise gerçek hikâyeler ve kaliteli filmler arıyor.” derken, Türk sinemasında bilim kurgu ve fantastik üretimlerinin çok istikrarsız olduğunu da sözlerine ekledi.

AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek 20 Kasım programında Uluslararası Kısa Film Yarışması’ndaki filmlerin gösterim ve söyleşilerine devam edilecek. Ayrıca ödüllerin sahiplerini bulacağı kapanış töreninde, usta oyuncu Nazan Kesal’a da Onur Ödülü takdim edilecek. Törenin ardından Tayfun Pirselimoğlu’nun “Kerr” filmi seyirciyle buluşurken, gösterim sonrası film ekibi sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir
Yıldıray Çınar Kreş ve Kültür Evi Açılıyor
Yıldıray Çınar Kreş ve Kültür Evi Açılıyor
Türk dizilerinin küresel gücü öne çıkıyor
Türk dizilerinin küresel gücü öne çıkıyor
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
Turizmde ivme hep yukarıyı göstermeli
“Bir Kitap, Bin Hayal”
“Bir Kitap, Bin Hayal”
Son Haberler
Gençler Çanakkale'yle Buluşuyor
Gençler Çanakkale'yle Buluşuyor
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİMLE DOLU BİR YARIYIL TATİLİ
BÜYÜKŞEHİR İLE BİLİMLE DOLU BİR YARIYIL TATİLİ
Karkucak'dan Tepki
Karkucak'dan Tepki
Samsun’un Sahadaki Genç ve Aktif İsmi: Yunus Keskin
Samsun’un Sahadaki Genç ve Aktif İsmi: Yunus Keskin
Değişimin Hızlandığı Bu Çağda Fark Oluşturmanın Anahtarı
Değişimin Hızlandığı Bu Çağda Fark Oluşturmanın Anahtarı
Çok Okunan Haberler
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
ESEN’den 2026 Yılı Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Albayrak’ın Regaip Kandili Mesajı
Samsun’un Sahadaki Genç ve Aktif İsmi: Yunus Keskin
Samsun’un Sahadaki Genç ve Aktif İsmi: Yunus Keskin
Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçı ile jübile yaptı
Cüneyt Çakır, Türkiye-Çekya maçı ile jübile yaptı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
SPOR
DÜNYA
EĞİTİM
EKONOMİ
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
3. SAYFA
Köşe Yazısı
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
BİYOGRAFİ
FOTO GALERİ
OTOMOBİL
SAMSUN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SAMSUN HABERLERİ
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.