Erzurum Ilıca’da 10 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentin en eski semtlerinden Ilıca’da başlattığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 30 bina ve 45 bağımsız bölümün yıkımına başladı. Yerinde dönüşüm modeliyle yürütülen projede hak sahipleri için yeni konut ve iş yerleri inşa edilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ilıca’da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Şehrin en eski yerleşim alanlarından biri olan bölgede 10 bin metrekarelik alanda tahliye ve yıkım işlemleri devam ediyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ilıca Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında 30 bina ve 45 bağımsız bölümün bulunduğunu açıkladı. Sekmen, hak sahipleri için yerinde dönüşüm modeliyle yeni konut ve iş yerlerinin yapım sürecinin başladığını belirtti.

Başkan Sekmen, projenin yalnızca binaları yenilemekten ibaret olmadığını vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, Ilıca’yı daha modern, güvenli ve yaşanabilir bir semt haline getirmek önceliğimizdir. Hak sahiplerinin rızası esas alınarak çalışmalar yürütülmektedir.” ifadelerini kullandı.
İkinci etap çalışmalarının da gelecek yıl başlayacağı belirtildi. Projenin tamamlanmasının ardından Ilıca’da sosyal donatı alanları, modern konut ve iş yerleriyle yeni bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI